Veelgestelde vragen

Home / Veelgestelde vragen
Ik heb een winkel en wil graag Sprout producten verkopen.

Geweldig! Neem contact met ons op via onze wederverkoop registratie pagina, dan zorgen wij dat je snel verder kan.

Ik wil dat mijn eikeltje al blaadjes groeit!

Er is geen snelkoppeling voor het proces van de natuur. Lekker achterover leunen, relaxen en kijken hoe langzaam en rustig je planten vorderen.

Als je op tijdswinst bent ingesteld, kunt je beginnen met het vinden van een al ontkiemde eikel. Op het noordelijk halfrond, ruwweg tussen november en april, kunt je zoeken tussen de bladeren aan de voet van eikenbomen. Met een beetje geluk vind je verschillende eikels die al de eerste tekenen van ontkieming vertonen, of beter nog, sommige met een wortel. Dat zal je wachttijd met minstens een maand verkorten. Als je in een warmer klimaat woont, kan het zijn dat er steeneiken groeien. Deze dragen eikels veel langer dan hun noordelijke neven.

Kun je er geen vinden? Begin met een gewone eikel!

Heb je een vraag die hier niet aan de orde komt? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail! We streven ernaar om binnen één werkdag antwoord te geven.

Mijn eikel ontkiemt niet.

Heb je de instructies van onze how-to gevolgd?

Zo ja, en geen resultaten, hier een paar tips.

Het kost tijd. Geef je eikel nog niet op, het kan 3 tot 8 weken duren voordat je tekenen van ontkieming ziet. De eikel moet het juiste niveau van vochtigheid en temperatuur te bereiken om wakker te worden en beginnen met groeien.
Niet alle zaden zijn levensvatbaar. Zo werkt de natuur, slechts een percentage van de zaden ontkiemt. De kiemkracht neemt af naarmate de zaden ouder zijn. Verhoog je slagingspercentage door meerdere zaden tegelijk te starten!
Je moet niet alles op één paard eikel wedden. Terwijl je wacht op één soort zaad om te ontkiemen, probeer ook andere soorten uit of probeer ook stekken en cactussen.

Ik heb mijn Sprout ontvangen. Wat moet ik nu doen om planten erin te laten groeien?

Hangt af van de plant/het zaad dat je wilt proberen.

Eikels, kastanjes, walnoten en andere zaden uit koude klimaten moeten volgens de koudebehandeling methode worden ontkiemd.

Alle andere zaden zoals bonen, avocadopitten en andere warm-klimaat-planten zaden kunnen worden ontkiemd met behulp van de gewone baggie methode.

Voor alle zaden: als je eenmaal een lang genoeg wortel hebt, leg hem dan op je Sprout met de wortel in het water en kijk hoe hij groeit.

Hoe vaak moet ik water geven met Sprout?

Vul het glas bijna tot aan de onderzijde van de porselein met water. Laat de wortels niet uitdrogen, vul het glas elke week bij als het waterpeil daalt.

Moet ik voeding aan het water toevoegen om mijn planten te laten groeien?

In het begin bevatten de zaden zelf veel energie voor de groeiende plant. Als het opraakt, of als je plant er een beetje verdrietig uitziet, kun je een kleine hoeveelheid geschikte voedingsstoffen aan het water toevoegen. Let erop dat je het niet overdrijf en de wortels verbrandt. Wij raden deze plantenvoeding aan.

Waar kan ik Sprout kopen?

Nou, in onze webshop is een goed begin 🙂

Als je het in je handen wilt houden voordat je het koopt, zoek dan een verkooppunt bij je in de buurt.

Nog geen winkel bij je in de buurt? E-mail ons om ons te laten weten welke winkel in jouw regio een goede match zou zijn voor Sprout, wij zullen contact met hen opnemen.

Ik wil snel resultaat!

Als je niet het geduld hebt om je zaadje te zien groeien en wortels te schieten door de opening van Sprout, ga dan voor snellere opties die er direct weelderig uitzien:

Stekjes, zoals de graslelie, pilea uitlopers of philodendron of gebruik commercieel gekweekte cactussen of vetplanten en spoel de grond uit. Tutorial hier. Kijk voor veel ideeën op onze instagram account.

   

 

Welke maat Sprout moet ik kopen?

Het hangt af van het type planten dat je wilt kweken op je Sprout.

Maat S: eikels, kastanjes, walnoten, bonen, kleine bollen zoals sneeuwklokjes blauwe druif, krokus, kleine cactus of vetplanten, stekken van planten zoals graslelie of pilea.

Maat L: avocadopitten, grotere vetplanten en cactussen, grotere bloembollen zoals tulpen, narcissen of hyacinten.

Wanneer moet ik mijn plant verpotten in aarde?

Je hoeft niet te verpotten in de grond, tenzij je dat wilt. Met geschikte voedingsstoffen kan je plant voor altijd in water gedijen (hydrocultuur).

Als je je plant in de grond of in de grond wilt verpotten, geen probleem. Trek de plant voorzichtig uit je Sprout en verspreid de wortels in hun nieuwe pot. De plant zal zich moeten aanpassen en nieuwe soort wortels moeten aanmaken, maar zal zich snel moeten herstellen.

Soms zie je na het verwijderen van de plant wat vlekken op je Sprout. Een gemakkelijke en zachte manier om ze schoon te maken is om ze ongeveer een dag in azijn te weken. De kleuring kleeft in feite aan kalkaanslag op het oppervlak. Je kunt je Sprout ook door de vaatwasser laten wassen.